Sikker IT

Et sikkert valg uden virus og hackere

Her i august måned skal vi på ferie. Vi må jo gerne rejse til Norge, så vi har besluttet os for at tage op og vandre i de norske fjelde. Det er en ret usædvanlig beslutning for os. Vi tilhører ikke just den del af folket, som elsker naturoplevelser og fysisk udfoldelse, når vi er på ferie. Eller jo, vi kan da godt lide at nyde en smuk solnedgang eller at se en stor kæmpebølge. Men det her med at vandre slå telt op og så også skulle overnatte i det, er helt nyt for os. Men er det ikke sådan, de siger? ”Der er altid en første gang.”
Vi har derfor været på indkøb. I sådan en friluftsudstyrsforretning. Telt og vanddunke. Vandresko og sokker. Og oven i købene vi har foretaget der, har vi så også fået en masse gode råd om overlevelse under storm og regn. Det bliver noget af et eventyr.

Jeg er lidt stor

Desværre kunne vi ikke finde en regntæt jakke til vandrebrug i den størrelse, som jeg har brug for. Jeg er stor. Og har brug for tøj til store kvinder. Det var fint nok med skoene. Fødder bliver sjældent for tykke, og størrelse 39 er en almindelig størrelse, så jeg har da fået et par gode vandresko. Men det med jakken bekymrer mig lidt. Jeg skal jo have det rigtige udstyr. Og nu må jeg så bruge en ekstra dag på at lede efter jakker til kvinder, der kan bruges. Men så fandt jeg heldigvis https://www.storedrenge.dk/  og https://www.arkuricurvy.dk/

Den skal være praktisk og solid. Og den må faktisk også gerne være lun. Jeg har læst mig til, at nattemperaturen deroppe i Norge kan falde til omkring 5 grader – om sommeren. Det kan blive nogle kolde nætter, selv om vi også har fået investeret i nogle gode soveposer. En lun jakke vil ikke være upraktisk at have med.Heldigvis kan man jo få de store størrelser til begge køn.

Vi skal have alt med

Vi har også fået købt smarte rygsække. Vi skal jo selv bære alt, hvad vi skal bruge. Det bliver en helt ny oplevelse. Jeg har jo aldrig været på vandretur før og er vant til, at et hotel sørger for, at der er håndklæder, morgenmad og andre faciliteter, der er rare at have, når man er på ferie. Og nej, jeg får ikke brug for et fitnesscenter. Eller en spa. Jeg regner med, at vi holder os i god form med at vandre. Og måske kan vi tage en dukkert i en elv. Lige nu er jeg ved at læse om de smukke steder, man kan opleve deroppe om sommeren. Og det går lige pludseligt op for mig, hvor stort et land det er. Og at der er stor forskel på Nord- og Sydnorge.

Jeg kender jo kun Norge som et vinterland. Vi har været her på skiferie nogle gange. Men som et land med sommer står det for mig som mystisk. Mystisk og eksotisk. Jeg kunne godt forestille mig, at jeg vil kunne lide det. Og et eller andet sted har jeg en idé om, at hvis vi kan lide at vandre, så er det ikke utænkeligt, at vi tager helt op nordpå for at opleve dagslys hele døgnet rundt. Det kræver dog, at jeg finder den jakke.