Sikker IT

Et sikkert valg uden virus og hackere

I det firma, hvor jeg arbejder, har vi et fællesrum. Det er sådan et rum, hvor vi kan sætte os ned og få en sludder med hinanden, når vi har kaffepause. Vi kan også opholde os her, hvis vi har brug for at holde et møde med en kollega fra en anden afdeling.
Det er et hyggeligt rum. Der er både mødefaciliteter – og så en sofa-afdeling, hvor kaffen kan nydes, og man kan læse en avis. Der er et lille minikøkken, hvor der står en kaffemaskine, og man kan finde koldt vand i det lille køleskab ved siden af.

På opslagstavlen

Der er også en opslagstavle, som alle bruger, når de har et eller andet, de vil sælge købe eller bare gøre andre kollegaer opmærksomme på. Den er ret populær. I går så jeg et opslag om, at nede i økonomiafdelingen påtænker de at købe nyt inventar til vores kontorer. De vil gerne, at lederne af de andre afdelinger meddeler dem, hvad de har brug for af regnemaskiner, og andre kontorartikler.

Sig mig lige, er det ikke bare typisk, at revisorer kun spørger, om vi har brug for en regnemaskine? Jeg mener, det kunne jo godt være, at vi har brug for nogle gode, gammeldags papirkurve. Eller at der kommer en ny ansat, og at den afdeling har brug for et nyt skrivebord og en kontorstol.

Opgaven er min

Nå, det skal jeg ikke være sur over. Jeg har påtaget mig at lave min afdelings indkøbsseddel med kontorartikler, som vi har brug for. Den bliver lang. Ikke kun har vi brug for et par regnemaskiner og en makulator. Vi har også brug for en ny printer. Den gamle, vi har, kan næsten ikke mere. Og den må være afskrevet i firmaets regnskaber for længst. Vi vil også gerne have sådan et nyt whiteboard. Det er sådan en opslagstavle, som vi kan skrive på. Vi bruger den gamle flittigt, når vi holder møder angående en ny kampagne, vi skal til at arbejde med. Vi har brug for én til. Nogle af medarbejderne i min afdeling har meget nemmere ved at udtrykke sig visuelt end verbalt. Skal jeg bruge tid på at lytte til forklaringer, som ikke giver mening, fordi de ikke lige kan finde de rigtige ord. Så spilder vi tiden.

Særlige tekstforfattere

Vi har jo særlige tekstforfattere, der kan sætte de rigtige ord på det tanker, som nogle af medarbejderne kun kan tegne. Det er det, der gør mit arbejde spændende: De måder, vi kommunikerer med hinanden på. Det er ikke som i de fleste afdelinger, hvor alt sker med skrevne tekster, der forklarer og fortolker data og tal.

Jeg har sendt en intern mail til alle på afdelingen og bedt dem om at oplyse mig om, hvad de mangler. Alt lige fra hæfteklammer til nye kontormøbler. Jeg har ikke fået så mange tilbagemeldinger. De plejer først at komme i sidste øjeblik. Og det vil sige, når jeg har sendt en reminder ud.

Den reminder kommer ud i morgen. Så kan jeg have min liste færdig til regnskabsafdelingen i morgen eftermiddag.