Sikker IT

Et sikkert valg uden virus og hackere

Mor, det regner. Jeg keder mig. Det er koldt. Hvad skal jeg lave? Må jeg få en is? Er du sur? Det er min datter, der er ved at drive mig til vanvid. Hun er 10 år gammel og meget krævende. Hun er startet i skolen igen efter mange uger herhjemme, men det lader til, at der er en generel angst for, at børn må lege sammen. Hun savner at kunne komme udenfor, uden at jeg er med hende. Hun savner at kunne lege hemmelige lege med sin veninde. Og hendes lillebror gider hun ikke at lege med. Han er 7 og har masser af ting, han vil lave.

Småirriteret

Jeg beder hende om at tie stille. Jeg er lidt irriteret på hende. Hun ved, at jeg arbejder. Men hun kan ikke helt håndtere det, at jeg arbejder herhjemmefra. Så der er hele tiden forstyrrelser her på hjemmekontoret. Tingene er på vej tilbage til normale tilstande – og så alligevel ikke helt. Det er jo ikke normalt, at jeg ikke vil forstyrres, fordi jeg arbejder herhjemme. Normalt, så arbejder jeg på et kontor, hvor jeg passer telefonen for mange forskellige firmaer. Men efter at vi blev sendt hjem for at arbejde derfra, har tingene ændret sig. Og jeg må nok se frem til, at det vil vare lang tid, inden jeg ser mine glade kollegaer igen.

Isolerer mig lidt

Det kan være svært at håndtere. Men jeg gør mit bedste. Forsøger at lukke døren til resten af huset og isolerer mig her på hjemmekontoret i løbet af arbejdsdagen. Men min datter insisterer på hele tiden at komme herind. Og nu med en masse ligegyldige spørgsmål.

Jeg beder hende om at vente, til jeg har fyraften. Jeg har travlt, men når klokken er 17:00, så lukker jeg ned for systemerne her og bliver en rigtig mor igen. En rigtig mor er sådan en, der bager og tillader, at børn spiser is, når de gerne vil det. Det siger min datter i al fald. Hun er ikke sådan en, der bare kommanderer én væk, eller beordrer én til at finde en vinduespudser på nettet. Jeg kan godt høre, at min datter er sur på mig. Jeg bad hende om at google ”Vinduespudser København” i går. Simpelthen fordi jeg ville have hende til at tie stille. Det blev for meget med alle hendes spørgsmål og svinkeærinder. Så jeg måtte have hende i gang med et eller andet.

Skal bruge en god vinduespudser

Og den der med vinduespudseren har faktisk ligget længe i baghovedet på mig. Jeg har dårlig samvittighed over ikke at kunne nå alting her i huset. En af dem er at pudse vinduerne. Så jeg tænkte, at jeg ville appellere til min datters gode side og bede hende om hjælp til at finde en vinduespudser. Hun var ikke afvisende, men vidste da godt, at det fra min side handlede om, at jeg ville have fred for hende. Hun fandt da 3 – 5 forskellige firmaer, der tilbyder vinduespudsning. Og hun fandt også denne.

Det var tydeligt for os, at det bedste bud var firmaet MEM Polering i København – de havde gode priser og fantastiske anbefalinger.

Men hun sagde også til mig, at jeg ikke skulle regne med, at hun ville hjælpe mig med at finde andre af den slags services.