Sikker IT

Et sikkert valg uden virus og hackere

Der er nogle tricks, du skal kende til, hvis du har brug for at finde billige flybilletter. De fleste ved, at det er dyrt at booke sin billet i sidste øjeblik. Men ved du også, at flyselskaberne ændrer prisen på en flybillet i løbet af dagen? Det er faktisk sådan, at mange flyselskaber giver priserne et godt nyk op på bestemte tidspunkter i løbet af dagen. Fx så har jeg oplevet at se en pris ændre sig kraftigt fra prisen, den havde tidligt om morgenen til prisen, den havde i frokostpausen. Helt i top kom prisen så om aftenen. Du ved på tidspunktet efter aftensmaden, og indtil man går i seng.

Og jeg taler om den samme billet: Samme flyselskab og samme rejsetidspunkter. Både ud og hjem igen.

Dagene, man vælger at rejse på, spiller også en rolle. Nu kommer det jo an på, hvorfor du rejser. Skal du på forretningsrejse, så har du måske nogle mødetider, du ikke kan lave om på. Derfor er det nødvendigt, at du rejser ud og hjem på fastlagte tidspunkter.

Men skal du fx på en smuttur med din partner til et romantisk sted i Europa, så er det virkeligt værd at undersøge, om I kan få fri fra arbejde, så I kan rejse på tidspunkter, hvor der ikke er pres på i lufthavnene. Fx så er onsdag og torsdag som regel gode dage at rejse ud på. Fredage er forfærdelige. Billetterne er ikke billige. Og hvis du kan, så sørg for, at I er nødt til at rejse hjem søndag aften. Der kan priserne nemlig blive skyhøje. Alle skal jo hjem og op på arbejde mandag morgen.

En rigtig billig flybillet kan du finde, hvis du fx rejser ud onsdag eller torsdag og kommer hjem igen lørdag. Det er dage, hvor presset ikke er så stort.