Sikker IT

Et sikkert valg uden virus og hackere

Du har nu bestilt din flybillet til Rom og er begyndt at glæde dig – og der er meget at glæde sig til. Og da alle veje fører til Rom, må du jo på et tidspunkt besøge Rom 🙂

Vi har her samlet et par tips, som er gode at vide, når du kommer til Rom. Romerne er vant til turister, men der er alligevel nogle ting, der er værd at vide som turist. Du vil sikkert se mønter i mange af springvandene, men det springvand, du skal koncentrere dig om, er Fontana de Trevi.

 

Få et pas til busser, metro og tog. Køb til det antal dage, du er der, i stedet for et pas per dag. Det kan betale sig. Kom ikke din telefon og værdier i en af de ydre rum på din rygsæk. Hold dem tæt til kroppen. Dyp ikke dine tæer i et af springvandene. Det er forbudt, og de lokale vil se det som meget respektløst.

Gå langt uden om turistmenuer, men prøv noget lokal mad. Gå for eksempel i et supermarked til frokost. De har lækre sandwich og andet god frokostmad.

Rom Italien

Hav ekstra tøj i din rygsæk, hvis du gerne vil besøge en kirke, kultursteder eller et museum. Der er en stor risiko for, at de ikke vil lukke dig ind, hvis du har bare ben eller skuldre. Dette gælder for både mænd og kvinder.

Accepter ikke blomster, legetøj eller armbånd etc., som bliver givet til dig som en gave. Det er et scam for at få dig til at give dem penge.

Gå blot videre og sig: No grazie. Tit vil en partner prøve at røve værdier fra dig, mens du er optaget af denne gave, så stop ikke op.

Søg efter flybilletter til Rom på mange af de onlineportaler, der sælger flybilletter. Vi kan særligt anbefale denne: rejsepriser.dk. Her kan du få billige flybilletter.

Bo i feriehus i stedet for på hotel

Hvis du virkelig vil have den maksimale oplevelse, kan jeg anbefale dig at bo i et privat feriehus eller en feriebolig, så du er midt i det ægte og italienske lokale liv!  Det er meget sjovere, og det er super nemt, hvis du benytter det danske bureau You-Go. De er eksperter i feriehuse i Italien.