Sikker IT

Et sikkert valg uden virus og hackere

Selvom vi er i det hyggelige Midtjylland, hvor naturen og menneskene er bedst, er vi desværre ikke sluppet uden om fænomenet med folk, der misbruger forskellige former for narkotiske rusmidler. Det er nu altid tilflyttere, for den slags er vi ikke vant til her i Midtjylland, hvor en guldbajer nok er det vildeste, de unge svinger sig op til. Eller måske lidt hjemmebrændt pullimut fra Arnes lade ude i skoven. Men vi har jo folk fra andre dele af landet, der kommer her til for at tjene penge på vores arbejdspladser, så der var ingen vej udenom: Alle skal gennem en periodisk narkotest!

Vi tester alle medarbejdere for stoffer

Ingen er for fine, så da vi her på møbelfabrikken besluttede, at vi ikke ville have nogen med en rus til at arbejde ved de ofte farlige maskiner, valgte vi også, at ALLE skal have en narkotest med regelmæssige mellemrum. Og selvfølgelig uvarslet – og på forskudte tidspunkter. Så kan ingen sige, at det kun er kjøwenhavnerne eller dem nede fra de varme lande, der er udsatte. Det er alle fra direktør til fejedrengen.

Photo by:  María Victoria Heredia Reyes

Vi sørger selv for alle tests efter at have fået et kursus fra virksomheden hvor vi køber de små narkotests i kassevis. Hvis nogen skulle vise sig at teste positive, sender vi dem direkte til hospitalet, hvor en læge tager en sekundær test, så der ikke er skygge af tvivl. Vi bruger både spyttests og urinprøver sådan lidt i flæng.

Ryger folkene hash?

Lad mig med det samme sige, at der efterhånden er meget langt mellem, at vi tager nogen, der har brugt stoffer. Og når det så endelig sker, er det som regel folk, der har røget eller på anden måde indtaget hash. Der synes at være en tendens til, at de fleste efterhånden anser hash for at være uskadeligt, og det skyldes jo nok den propaganda, som er ført for lovliggørelsen. Jeg forstår det ikke – vi kan jo se, hvad der sker med folk, der misbruger hash. Jeg er helt med på medicinsk brug, men de der tågehoveder, der ryger hele tiden – deres hjerner er da helt kogte. Og vi fanger dem med vores brug af hash test som disse: http://www.narkotikatest.dk/shop/hash-test-4c1.html

Hvordan gør I på jeres arbejdspladser?