Sikker IT

Et sikkert valg uden virus og hackere

Vores søn, Andreas, fylder 16 år om nogle få uger. Da min kone i aftes spurgte ham, hvad han ønsker sig i fødselsdagsgave, var han ikke et sekund i tvivl: Han havde faktisk ikke andre ønsker end en ny røgmaskine.

Sagen er, at Andreas er med i et rockband, som med tiden er blevet så tilpas gode, at de er begyndt at spille til nogle ungdomsfester, og både han og de øvrige medlemme af bandet bruger langt det meste af deres fritid på musikken.

Min kone var ikke helt sikker på, hvad en røgmaskine er, så Andreas måtte forklare hende, at det er sådan et apparat, der spyr røg ud på scenen, hvor bandet spiller, og det giver en effekt, som åbenbart er meget populær blandt det unge publikum.

Selv spekulerede jeg lidt på, hvad sådan en maskine mon koster, men det fandt jeg nu hurtigt ud af ved at søge lidt på nettet, og jeg kunne da konstatere, at man godt kan få en røgmaskine til en pris, der holder sig indenfor det budget, vi normalt har til fødselsdagsgaver til vores børn.

Andreas fortalte, at bandet i forvejen har en røgmaskine, men den er alt for svag, har de unge fundet ud af, så hvis jeg skal have en ny maskine, skal den være på mindst 800 watt, understregede Andreas, for deres hidtidige maskine er kun på 400 watt, og det er ikke nok.

Han fortalte, at når de spiller, placerer de altid røgmaskinen delvist i skjul bag ved en højttaler, så det for publikum ikke er synligt, hvor røgen kommer fra. Det giver den bedste virkning, fortalte han.

Photo by:  Cayton Heath

De er fire i bandet, nemlig tre drenge og en pige. Hun er bandets sangerinde, men til nogle få numre, hvor instrumentet passer til musikken, kan hun også spille på bas. Og det ser lidt pudsigt ud, fortalte Andreas, for Malene – som hun hedder – er ikke ret høj, så når hun står ved siden af den store bas, som hun i øvrigt låner af sin far, så er det faktisk bassen, der er den højeste af de to.

Men hun spiller godt på den, og så er hun en god sangerinde, sagde Andreas med et udtryk i øjnene, der fik mig til at tænke på, om han måske var ved at blive lidt forelsket i Malene.

Andreas selv spiller på guitar, og selv om min kone og jeg nok ikke er de største fans af hård rockmusik, som bandet primært spiller, så kan vi i hvert fald godt høre, at Andreas efterhånden er blevet en meget habil guitarspiller. Hurra for muligheden for billige guitarer på nettet!

I bandet har de også et medlem, der spiller på keyboard, mens det fjerde medlem af trommeslager. Sidstnævnte er de øvrige medlemmer ikke specielt begejstret for, selv om han er god på sit trommesæt. Derimod kan han være lidt vanskelig at være sammen med, for han er ifølge Andreas konstant meget kritisk i forhold til de øvrige bandmedlemmers udfoldelser, så ingen af dem gider efterhånden at høre på hans evindelige kritik af deres spil.