Sikker IT

Et sikkert valg uden virus og hackere

Kerio Control er en moderne firewall der håndtere sikkerheden i mange virksomheder og offentlige institutioner rundt om i verden.

Blandt andre har det Danske Flyvevåben taget systemet til sig, og idag bruges Kerio Control til at håndtere sikkerheden, brugervalidering og logningen på mange institutioner i Flyvevåbenet.

Avanceret og brugervenlig.
Kerio Control har en avanceret firewall, men NAT funktion, DPI og meget avancerede logningsfunktioner. Samtidig er der mulighed for at opsætte brugervalidering, så klienter på netværket kun har adgang til internettet hvis klienten er valideret i firewallen.

Valideringen kan ske ved at brugeren bliver præsenteret for en loginside hvor der skal indtastes brugernavn og password.
Brugerne kan være oprettet i firewallens egen brugerdatabase, men endnu smartere er det at aktivere AD-validering, hvor firewallen slår brugeren op i dit ActiveDirectory og den vej igennem validere brugeren. Endnu mere elegant og brugervenligt kan det laves, hvis der opsættes autovalidering af computere der er logget ind i domæner, på den måde bliver brugeren automatisk valideret og skal ikke udfylde loginsiden. Samtidig giver det stadig mulighed for at logge trafik på brugeren, idet han stadig er valideret med sin konto i AD.

Er den svær at bruge?
Har du brug for at tilgå dit netværk når du ikke er på kontoret, så er Kerios VPN klient den nemmeste og mest brugervenlige klient der findes. Ikke nok med at det er utroligt let forbrugeren, så er selve implementeringen gjort let og enkel for it-administratoren. Der er en meget simpel wizard der håndtere hele opsætningen når du har givet et par oplysnigner. Generelt er det sådan at hele opsætningen og den daglige drift, af firewallen er rigtig simpelt og let. Kerio har gjort meget ud af brugervenligheden også for systemadministratoren. Der er wizards til alle de mest almindelige funktioner, du kan se meget mere om opsætningen i videoen herunder.

Hvordan får jeg fat i den?
Kerio Control, og alle Kerios andre produkter, kan købes på nettet – men vær opmærksom på at supporten er begrænset til det land du køber den i. Det betyder at hvis du køber via den amerikanske hjemmeside og betaler i dollars, så skal du kontakte afdelingen i USA for at få support, det kan give nogle udfordringer med hensyn til tidspunkter, hvor de jo er vågne når vi andre sover.

Det letteste, som dansker, er at købe det hos den danske distributør/forhandler Solutio. Solutio har arbejdet med, og værest certificeret i, Kerios produkter siden 2005 – de har en stor viden om produkterne og kan yde kvalificeret support på dansk. Se mere om hvordan Solutio kan hjælpe dig, og hvordan du kontakter dem på www.solutio.dk.