Sikker IT

Et sikkert valg uden virus og hackere

Efter jeg færdiggjorde min uddannelse indenfor IT sikkerhed, har jeg beskæftiget mig med lidt af hvert i branchen. For ca. et år siden gik jeg så selvstændig, og det har jeg aldrig fortrudt 🙂 Her vil jeg fortælle om et samarbejde, der endte med at gå begge veje. Jeg skulle jo sikre mig en professionel telefonpasning, så jeg kunne servicere potentielle kunder bedst muligt. Og sådan kom jeg i kontakt med firmaet Blumensaadt.

Sikkerhed fremfor alt

Jeg havde et fremragende møde med Lars hos Blumensaadt, der endte med, at jeg blev kunde der med det samme. Og i samme ombæring kom vi ind på alt det med datasikkerhed, og han var oprigtigt interesseret i at høre om det. Han forklarede, at hans firma jo lå inde med en hel del informationer og data for kunder, og at de gjorde et stort nummer ud af at gøre alt så sikkert og fortroligt, som det overhovedet er muligt.

Tjek IT sikkerheden

Jeg kunne jo kun bifalde den holdning, og vi talte en del om kontrol af sikkerheden. Jeg forklarede ham om mit program, der vilkårligt forsøger at kompromitere sikkerheden i et hvilket som helst system – og på mange forskellige måder. Det var i den grad interessant for hans firma, og mødet endte med, at han bad mig tjekke deres sikkerhed – og lave et tilbud på en løbende kontrol.

Datasikring er afgørende

Det skal selvfølgelig lige nævnes, at jeg ikke fandt noget som helst graverende hos Blumensaadt, men jeg fandt nogle rutiner, som jeg anbefalede ændringer til. Og efter de blev implementeret, har jeg intet fundet i de løbende kontroller.

Hvis du og din virksomhed håndterer data, du er afhængig af, SKAL du altså kigge på din sikkerhed!

  • Kan dine systemer holde til et angreb?
  • Hvordan sikrer du dig mod hacking?
  • Hvilke procedurer har du for at beskytte mod tab af data vend nedbrud, brand og tyveri?

Og mange flere punkter. Tag et kig på dem – det er det hele værd!