Sikker IT

Et sikkert valg uden virus og hackere

Find isenkræmmer

Ordet stammer fra det tyske ord Eisenkrämer der menes at komme af det tyske ord; isan som betyder jern, altså jern-kram. Hvilket kan refereres eller tænkes måske var en håndværksmæssig person der i gamle dage, bøjede og lavede jern til forskellige maskiner, anordninger, diverse løsninger og måske pynt.

I dag er isenkram dog ikke kun jern, det er meget almindeligt og alle hjem har den ene eller anden slags på hylder, i skabe og skuffer i alle materialer. Isenkram er dog et lidt forældet ord i visse sammenhæng og i dag har store kæder dog taget eget navn til sig, for bedre branding og markedsføring. Men enkelte mindre privat ejede butikker kalder sig dog stadig for isenkræmmere.

Find isenkræmmer hos Novaindex

Så hvad er isenkram egentligt? Definitionen er i hvert fald defineret som en person og/eller forretning der sælger køkkenudstyr, lamper, værktøj, glas og porcelæn. Et temmelig bredt publikum og derfor også målgruppe. Ikke desto mindre har vi i dag fået organiseret vores isenkram en del. Mange tænker måske på en lidt rodet, butik med tusindvis af ting over alt, når man tænker isenkram.

Isenkrambutikker

Men i dag er isenkrambutikkerne rene og pæne og delt op i kategorier, alt efter hvilken ting man søger og mangler. Køkkenafdelingen huser glas, fade, skåle, tallerkner, bestik, køkken redskaber og maskiner. Alt hvad en husmor har brug for til at holde det lille hjem kørende. I lampeafdelingen kan man finde lys til alles behov, store som små, høje som lave, skarpe som dæmpet, i alle farver, materialer og former. Lys skal der til.

Isenkram dækker i det hele taget over alt det man kan fylde ind i sit hjem, som gør det til det netop ens eget og personlige hjem. Man udstråler meget af sin personlighed ved det isenkram, den stil og atmosfærer det viser i ens bolig. Boligindretning er i dag en central del af vores hverdag og livsstil.

Boligen skal udstråle det vi er og det vi vil vise. Hjem er det sted vi lader op, slapper af og føler os trygge når hverdagen er kedelig eller hård. Isenkram er i dag så almindeligt at det er muligt at udskifte diverse ting, så ofte som man ønsker det. Markedet er løbende i udvikling og ligeså er mennesket. Forandring fryder, lyder et gammelt men stadig meget tilgængeligt og oplagt ord. Det beskriver det moderne menneske og indbegrebet af essensen ved isenkram i den moderne livstid.

Kilde: Novaindex.com