Sikker IT

Et sikkert valg uden virus og hackere

Så blev det 2021. Og det er faktisk rart, at vi er kommet godt i gang med januar. Jeg er i hvert fald glad for, at juleferien er overstået. Ikke forstået på den måde, at det ikke har været dejligt at være hjemme hos mine forældre. Men jeg er bare glad for at være tilbage på efterskolen. Jeg har savnet mine kammerater. Og jeg har savnet de aktiviteter, som vi har her.

10. klasse

Jeg går på efterskole – 10. klasse – fordi jeg syntes ligesom ikke, at jeg havde lyst til at fortsætte direkte i gymnasiet efter 9. klasse. Mine forældre syntes ikke, at de bare ville lade mig gå ud af skolen uden at have noget at lave. Så jeg ledte efter et job. Men her efter det her med corona, så er det altså meget svært at finde et job. Især når man slet ikke har erhvervserfaring. Og hvordan kan man have det, når det eneste, man kender til, er at gå i skole? Min far, som har mange gode kontakter forsøgte at hjælpe mig med at finde et job. Men det gik bare ikke. Han havde ellers sat hele sit netværk i bevægelse for at hjælpe mig. En af hans bekendte fra netværket havde dog foreslået ham, at hvis det var fuldstændigt umuligt, så ville han gøre alt, hvad han kunne, for at jeg kunne komme på en efterskole.

Vi talte om det

Vi talte om det – mine forældre og jeg. Jeg havde ikke tænkt på det selv. Men efterhånden som vi læste mere om efterskoler, og hvad man kan på sådan nogle, syntes jeg faktisk, at det var en god idé. Min mor var ikke glad for tanken, men kunne sådan set godt forstå, at det er bedre, at jeg er aktiv end bare går rundt herhjemme.

Så min far spurgte sin bekendte, om han kunne hjælpe os til at finde en plads på en god efterskole. Og det kunne han. Det blev til en teater efterskole. Selvom jeg ikke har været interesseret i skuespil og dans og den slags, så er der så mange andre ting ved teatret, som er interessante. Jeg havde bare ikke tænkt over det før. Men her i det første halve år, hvor jeg har været afsted, har jeg lært meget om kostumer, makeup og scenografi. Det har faktisk sat nogle tanker i gang hos mig. Jeg kan godt lide det der med at designe og sy kostumer.

Lære mere

Og mine tanker går i retning af, at jeg gerne vil lære mere om det. Jeg har faktisk tænkt på at søge ind som praktikant på et teater. Og hos en skrædder. Og samtidigt kunne jeg godt tænke mig at læse historie på universitetet. Bare for at specialisere mig i beklædningshistorie. Jeg tror, det kunne bane vej for en spændende karriere som designer af kostumer til teatre. Det er jo ikke alle teaterstykker, der har brug for moderne tøj til skuespillerne. Og jeg vil gerne være med til at skabe nye forestillinger. Sådan bag kulisserne. Jeg ved ikke, om det kan blive til noget. Men jeg vil prøve.