Sikker IT

Et sikkert valg uden virus og hackere

På næste mandag skal jeg på arbejde. Sommerferien er slut. Vi har haft en dejlig sommer. Børnene har været så søde under de lange køreture til og fra Frankrig. Det er bare så dejligt, at de er blevet store nok til at kunne klare at sidde i så mange timer i en bil. Vi har været på camping i Frankrig. I 14 dage – plus ekstra dage til kørsel dertil og -fra. Alt gik godt undervejs. Vi havde ingen problemer med vores Coronapas eller beviser for negative tests. Ok, det var en smule ’skræmmende’, ved grænserne i Tyskland. Men jeg tror det, mere er sådan en forestilling, vi bare har om, at det tyske grænsepoliti er ekstra strenge. De var faktisk søde, da de endelig havde tjekket vores papirer. Men indtil da: Man ser sådan nogle alvorlige ansigter, der ikke røber noget som helst. Men når vi blev clearet, og fik ok til at køre videre, så var det med et smil og et ønske om, at vi ville få en god ferie. Og det var en dejlig ferie.

Ekstra tid i Tyskland

Vi brugte lidt ekstra tid i Tyskland. Mest fordi vi ikke havde lyst til at køre via Holland og Belgien til Frankrig. Vi så bl.a. Bonn, som var Vesttysklands hovedstad før sammenlægningen af de to tysklande. Vi så også Koblenz og Saarbrücken, inden vi kørte ind i Frankrig. Selve campingpladsen var fantastisk. Vi kunne nemt have boet der i 3 uger. Børnene var ellevilde med de pools, der findes på stedet. Og ja, jeg vil faktisk sige, at den eneste tur, vi tog ud fra campingpladsen, som ikke blev en succes, var vores tur ind til Paris. Det var lidt svært at få børnene med på nogle af de museer, som jeg gerne ville besøge. Og trafikken var rent ud sagt kaotisk. Vi kom dog til Paris. Jeg fik shoppet en smule – og set det zoologiske museum. (Imens passede min mand vores børn – de tog op i Eiffeltårnet.)

Asterix

Til gengæld blev besøget i Asterix Park en kæmpe succes. Faktisk endnu større end besøget i Disneyland! Vores ældste erklærede, at hun godt kunne lide Disneyland, men at det var for amerikansk! En ting, som overraskede mig meget, var at opdage, hvor nemt vores børn kom i kontakt med jævnaldrende på campingpladsen. De har åbenbart en ualmindelig evne til at fange fremmedsprog. De har leget med børn fra Belgien og Italien. De har fået en masse venner, som de gerne vil holde kontakt til. Min store datter har da også tilføjet nogle af dem som venner på sin TikTok konto. Jeg troede, det var Facebook, men nej: Facebook er for de gamle!

Camping i Kroatien næste år

På vejen hjem – igen via Tyskland talte vi meget om alle de dejlige oplevelser, vi fik på vores campingferie. Begge børn var helt med på idéen om, at vi måske skal planlægge at køre på en lidt længere tur til næste år et sted i Sydeuropa. Måske camping i Kroatien som her: https://danskbilferie.dk/camping/kroatien. Vi får se, når tiden nærmer sig. Der er heldigvis tid endnu. Og det er faktisk også rigtigt dejligt at være hjemme igen.