Sikker IT

Et sikkert valg uden virus og hackere

Heldigvis er der stadig folk, der ikke kun finder arbejde eller arbejdskraft via internettet og store HR firmaer. Der er folk, der stadig læser opslag, som almindelige mennesker sætter op nede ved supermarkedets opslagstavle. Selv lavede jeg et opslag om, at jeg søgte arbejde i et par timer i en to til tre dage om ugen. Rengøring, babysitning og den slags. Jeg har brug for at spare en masse penge sammen, så jeg kan få råd til den flybillet til Grønland. Jeg vil jo gerne til Grønland til sommer. Der er nemlig et projekt, som jeg gerne vil deltage i.

Stuidejob

Jeg læser geologi, og på studiet får vi sommetider tilbud om at komme på feltkursus. I dette tilfælde handler projektet om Grønlands indlandsis. Vi skal op og bore og tage prøver. Og det vil bare være så spændende. Men det er dyrt. Vi skal selv betale alle udgifterne. Men jeg vil bare med – og derfor har jeg brug for at tjene penge. Så jeg lavede altså det her opslag. Det blev selvfølgelig ikke kun sat op nede på supermarkedets opslagstavle. Jeg har også sat det på forskellige sites. Og i lokalaviserne.

Telefonpasning

Det har faktisk givet pote. Jeg har fået et babysitterjob hos et ungt par, der har en lille dreng på 3 år. De vil gerne have en babysitter, der kan passe ham de aftener, hvor de, begge to arbejder til sent. Jeg kan huske, at han ringede til mig og spurgte, om jeg havde tid. Jeg sagde, at det havde jeg. Vi fik en god samtale, hvor jeg spurgte ham om, hvad jeg skulle gøre. Han forklarede mig, at der er to ting, jeg skal gøre de aftener: Være der for deres dreng og så telefonpasning af deres telefon. De har travlt, og mange af deres kunder ringer op til dem privat. Han ville gerne have, at jeg tager beskeder fra dem.