Sikker IT

Et sikkert valg uden virus og hackere

Vidste du, at der findes undersøgelser, at folk, der bruger humor på arbejdspladsen, faktisk er mere produktive, og samtidigt er de, også mindre stressede? Det viser undersøgelsen, jeg hørte om. Den konkluderer også at dem, der har humoren med sig, er gladere og de får altså, også en højere løn! Det er da tankevækkende, ikke?

Tager det alvorligt

De fleste af os tager jo vores job meget alvorligt. Og det skal vi også gøre. Det er bare sådan, at hvis man nu har humor og ikke holder den i tøjlerne, så bliver man anset for at spilde sin tid. Det er jo forkert. Man kan være meget effektiv og have det sjovt sammen. Konflikter og problemer kan løses meget nemmere, hvis man har lidt humor at bygge på. Det betyder, at man hurtigere når til de resultater, man gerne vil se.

Arbejdsglæde

Det er selvfølgelig ikke noget, jeg selv sidder her og finder på. Jeg var nemlig til et foredrag om arbejdsglæde med Rune Green. Det var utroligt spændende at høre. Foredragsholderen, som selv var en meget humoristisk mand, havde virkeligt gravet sig dybt ned i, hvad forskellige undersøgelser viser. Han fremlagde en masse data og sammenligninger – og det var den sjoveste aften!

De pegede alle sammen på at har man arbejdsglæde på sin arbejdsplads, så bliver man ikke kun et sundere menneske. Man bliver også bedre stillet i mange andre sammenhænge. Der er fx tal, der tyder på, at folk, der er glade for deres arbejdsplads, lever længere og sundere. De har et overskud, der gør, at selv store problemer – både på hjemmefronten og i arbejdslivet – bliver løst. Både hurtigere og til flere menneskers fordel.
Jeg synes, at det er spændende at tænke på, at latter kan gøre os mere effektive.

Foredragsholderen fremlagde dog også sine tanker om, at det kan tage meget tid, inden alle på en arbejdsplads er parate til at bruge humor for at fremme arbejdsglæden.