Sikker IT

Et sikkert valg uden virus og hackere

Nu ved jeg ærlig talt ikke så meget om byggeri. Men jeg kan se, hvornår noget ikke er, som det skal være. Nu fx det her lille hus jeg har. Det trænger helt alvorligt til at blive renoveret. Fra kælder til loft. Fra yderst til inderst. Det trækker ind om vinteren. Der er fugtigt i kælderen. Oppe på loftet lugter der indelukket.

Der skal ske noget

Der skal gøres noget helt grundlæggende ved indeklimaet. Det er jo ikke sundt at bo i et fugtigt hus, hvor vinden suser ind via sprækkerne i vinduerne om vinteren – og selv med vores nye varmepumpe bliver det jo for dyrt. Det ender bare med, at jeg får lungebetændelse, hvis jeg ikke får gjort noget. Nu. Men hvor starter man sådan et projekt? Og hvor meget koster det? Det spørgsmål er der vist ikke nogen, der kan svare helt præcist på. Måske er det bedst at spørge en fagmand. Én, der ved noget om restaurering af gamle, fugtige huse. En, som har erfaring med at gøre det.

Erfaringer

Her i landsbyen har jeg spurgt mange, der selv har sat deres egne huse i stand. Hver gang jeg har spurgt, har jeg fået vidt forskellige svar. Én siger, at jeg skal starte fra bunden af og så arbejde mig op. Og samtidigt skal jeg starte udefra og arbejde mig ind.
En anden sagde, at jeg skal starte oppe fra taget og sikre, at det er tæt. Så vil resten komme af sig selv. Efter en del forvirrende og modsigende svar har jeg så endelig nu, fået kontakt til en fagmand. Han har været ude for at se på huset. Og han var ret optimistisk. Han sagde faktisk, at situationen ikke er så grel som jeg tror, den er.

Skift-vinduer.dk var de bedste

Der skal helt sikkert laves udskiftning af vinduer, og der skal laves noget isolering, både i kælderen og oppe på loftet. Men derfra og så til at få lavet en hel omfugning og lagt nye gulve er der langt.

Den største udgift, sagde han, vil være at få sat nye vinduer i huset. Men det er tiltrængt. Heldigvis kan man få vinduer i god kvalitet til en rimelig pris hos https://skift-vinduer.dk . Og de vil holde i mange år. Så i virkeligheden er udgiften ikke så stor. Han viste mig et katalog over forskellige vinduer, som findes på markedet. Sandt at sige, jeg var ikke klar over, at der findes så mange brands. Men det gør der åbenbart. Jeg bad ham om at finde nogle vinduer, som ligger i ikke den alt for dyre ende, men heller ikke i den billige ende. Og de skal være godkendt og nemt, kunne sættes op. Det gjorde han. Han valgte nogle pæne vinduer, der ligner de gamle, men som er i en bedre kvalitet, og har bedt sine teknikere om at komme herud og få dem sat i hurtigst muligt.

Det lader til, at det kan ordnes på mindre end et par uger. Så længe vejret holder og de har arbejdsro. De kommer på tirsdag, og jeg ser frem til, at de får lavet den udskiftning af vinduerne, så jeg kan sidde i en varm stue til vinter. Uden træk.