Sikker IT

Et sikkert valg uden virus og hackere

Henne hos min bedste veninde har de en hyggelig tradition. Hele familien – børn, forældre og bedsteforældre samles hver søndag til hygge. Årstiden er ligegyldig. Det kan være til jul, som nu, hvor de så hygger sig med at lave julebag, klippe julepynt eller bare se julekalender i fjernsynet. Det kan også være til en grillmiddag på en varm søndag aften. Det er sådan set ligegyldigt. Det handler bare om at de samles hver søndag for lige at se hinanden og finde ud af, om der er et eller andet, som familien skal støtte op omkring, eller hjælpe med.

Gammeldags?

Jeg synes, det er en fin tradition. Sådan, måske lidt gammeldags, men helt fin. Ingen i familien føler sig tilsidesat. Alle har noget at fortælle, og man får noget at snakke om indtil den kommende søndag.
Forleden fortalte hun, at de havde været ekstra mange. Hendes bror har hæftet sig med på traditionen. Endelig. Han har været fraværende, men efter at være kommet hjem fra sin udstationering på Grønland, er han nu vendt tilbage. Så det var en rigtig dejlig dag. Hans kone havde fortalt dem om, hvordan det var gået med flytningen fra den lille bygd tilbage til deres store hus. De havde udlejet det i de 4 år, de har været væk. Hun fortalte, at hun havde været lidt bekymret for i hvilken stand de ville finde huset. Men det var helt fint. Lejerne havde holdt kontrakten. De havde malet husets værelser og stuer op og havde sørget for, at alle hvide varer var intakte. Dejligt. De havde dog flyttet rundt på møblerne. Så lige nu er de i gang med at flytte dem tilbage. Det er mest hende, som gør det. Hendes mand er tilbage på basen og tager ind til byen hver dag. Så indtil nu er det hende, der står for, at deres hus kommer tilbage til sådan som de vil have det.

Kæmpe hjørnesofa

Hendes store problem er dog at få bakset den kæmpestore hjørnesofa, de har ind i stue nr. 2, som de bruger som fjernsynsrum. Stue nr. 1 bliver brugt til spisestue. Den ligger lige ved siden af køkkenet. Værelserne oppe oven på er helt ok. En af sengene i et børneværelse skal dog skiftes ud. Hun overvejer at lave det om til sådan et ’hænge-ud-rum’, hvor børnene kan lytte til musik med kammerater lave lektier og den slags. Deres store datter erklærede nemlig, at hun gerne ville flytte ned i kælderen.

Køb en sovesofa!

Hun overvejer at sætte en sovesofa op derinde, så de kan have overnattende gæster. Et godt sted at købe gode sovesofaer: https://zonexlnt.dk/product-category/sofaer/sovesofa-med-chaiselong/
Min veninde og hendes mand tilbød hende at komme og hjælpe hende med hjørnesofaen. Det er et voldsomt møbel at skulle flytte rundt på alene. Og det blev hun rigtigt glad for. De aftalte, at de ville komme hen til dem tirsdag eftermiddag og få sofaen på plads.

Jeg ville ønske, at vi havde sådan et sammenhold i min familie også. Jeg tror, det ville lette mange ting for os alle. Nu fx sådan en ’lille’ ting med at få flyttet en sofa. Der kan jo gå ugevis, inden man får det gjort, når man er alene om det.