Sikker IT

Et sikkert valg uden virus og hackere

Min kone er glad. Det har været en fin dag. Hun er lige kommet hjem efter en lang dag og aften sammen med alle hendes kollegaer på arbejdet. De har været på teambuilding kursus, hvor de har lavet forskellige konkurrencer og øvelser. De har været udklædt som vikinger og lavet sådan forskellige Viking Games. Det har vist været noget af en oplevelse. Jeg kan lugte, at de har fået lov til at smage på øl efter en lang dag.

Masser af sjove aktiviteter

Hun fortæller, at de lavede mange forskellige teambuilding aktiviteter hos dem her: https://goteam.dk/teambuilding. Det har været en sjov teambuilding dag. De har blandt andet lært at skyde med bue. Der var en konkurrence i bueskydning. Hun påstår, at hun er god til at sigte og ramme målet. Det havde jeg sådan set ikke helt troet, men jeg ved, at hun er meget målorienteret. At det skulle afspejle sig, i at hun også kan ramme et mål – sådan fysisk har jeg aldrig tænkt på. Måske er det derfor, at hun bliver kaldt for jerndamen på arbejdet. Hun er jo meget bestemt overfor sine medarbejdere. Når hun skal lede afdelingen, så er hun nødt til at fokusere og kende alle mands stærke sider og få dem mobiliseret, siger hun.

Lige nu knevrer hun løs om, hvor dog dagen har været god. Hun har opdaget, at en af hendes medarbejdere er utroligt dygtig til at lave hurtige analyser. Det er værdifuldt at vide. Han er godt nok ansat til at skrive projektbeskrivelser, men at han er så hurtig til lige at læse en situation og finde en strategi, var hun ikke opmærksom på.

Snige sig afsted

Det lyder spændende det, hun fortæller om. Hun snakker om en øvelse, de lavede, hvor de skulle snige sig igennem et landskab uden at blive opdaget af det andet hold. Det krævede, at de var meget opmærksomme på hinanden, og at de lyttede til hinanden og faktisk også stolede på hinanden. Meget lærerigt. Hun siger til mig, at jeg burde foreslå sådan et teambuilding kursus på mit eget arbejde. ”Det giver utroligt meget. Man får ligesom åbnet for nogle blokeringer, man har overfor hinanden. Det hjælper på stemningen mellem os. Arbejdsklimaet bliver bedre. Det kunne jeg da i al fald godt mærke allerede her til aften, hvor vi sluttede af med øl- og mjødsmagning.

Det var, som om at de andre ligesom åbnede lidt mere op for mig. De var ikke så formelle overfor mig. Det giver stof til eftertanke, ikke?” Jo, siger jeg, men jeg ved ikke helt, hvad du tænker på? Hun forklarer mig, at hun, måske selv er for formel til hverdag – på arbejdet – og det kan skabe en afstand mellem hende og hendes medarbejdere, der forhindrer en direkte kommunikation, der er ærlig. Jeg tænker lidt over det, hun siger. Der kan være noget om snakken. Hun kan være meget formel, og det kan være et bevidst valg. Men distancen, hun holder, kan også hindre, at hun ikke får beskederne over bordet. Og det går selvfølgelig den anden vej også. Hun får heller ikke de helt rene oplysninger. Der er noget om snakken. Teambuilding kan hjælpe til bedre kommunikation. Jeg skal i den forbindelse have tjekket dem her ud: https://www.highlandgames.dk/