Sikker IT

Et sikkert valg uden virus og hackere

Vi skal kigge lidt på samspillet mellem IT sikkerhed og det at bygge en PC selv. Modsat hvad mange tror, er der faktisk rig mulighed for at bygge en sikker PC selv, og dermed sikre sig selv en billig computer uden at gå på kompromis med sikkerheden. I realiteten er det nemlig ikke hardware, der afgør, om man kan opnå en tilfredsstillende IT sikkerhed – det er software og fremfor alt: Opførsel!

Byg selv PC

Mange i det lidt mere nørdede segment foretrækker faktisk at opbygge deres egen PC konfiguration ud fra de krav og ønsker, de nu har. Det kan være både gamere og grafikere eller andre med særlige behov for at sammensætte en PC helt unikt.

Når vi taler om en typisk Byg selv PC, taler vi faktisk ikke om det fysiske arbejde med at sætte den sammen. Vi taler i stedet om de muligheder, man som computerkøber har fpr at stykke en komplet PC sammen på nettet, hvorefter den samles og bestykkes som ønsket før levering.

En typisk Byg selv PC løsning: http://www.ithansen.dk/61-byg-selv-pc

Prøv engang at kigge her – der er vildt mange muligheder for at konfigurere helt efter ønske på denne PC:

Byg selv pc konfiguration

Hvad med sikkerheden i en byg selv PC?

Som tidligere nævnt handler det faktisk slet ikke om hardware, og det er revnende ligegyldigt i relation til IT sikkerhed, om der er tale om noget virkeligt billigt eller rasende dyrt PC’er. Hvad der betyder noget er, om du sikrer dig softwaremæssigt og via din opførsel online.

Selv den dyreste PC er sårbar, hvis du dummer dig – og selv den billigste PC kan være sikker som Fort Knox, hvis den er forsynet med virusbeskyttelse og en god firewall.

Endelig er det vigtigt, at du selv er forsigtig. Ikke surfe rundt på sites, der lugter langt væk af fup og fidus, ikke downloade noget du ikke ved, hvad er – og ikke klikke på links i emails, du ikke er 10% sikker på!