Sikker IT

Et sikkert valg uden virus og hackere

Egentlig er jeg ikke stor af bygning. Faktisk spinkel. Og det kan være lidt af et problem for mig, når jeg køber tøj. Det hænder, at tøjet, jeg gerne vil købe, ikke kan fås i min størrelse, som er ekstra lille. XS. Det gælder især, hvis jeg gerne vil have tøj, der sidder stramt til kroppen. Hvis det ikke findes i XS størrelsen, så bliver jeg ofte henvist til børne- eller ungdomsafdelingen. Men det er jo ikke altid, at en 40-årig kvinde bare vil have stramtsiddende t-shirts. Jeg vil da også gerne have en nedringet bluse, så jeg kan vise min kæreste, at jeg har former.

Dress code

På arbejdet har vi en dress-kode, der ikke hedder jeans og t-shirts. Enten er tøjet for stort, eller også er det simpelthen for ’barnligt’. Jeg har derfor brugt mange år på at udvikle min egen stil. Den er usædvanlig, og opsigtsvækkende. Selv om jeg er spinkel, så vækker jeg da opsigt i ny og næ. Mit trick er, at jeg har udviklet sådan en lag-på-lag‐stil, hvor jeg også kan bruge tøj til store kvinder. Og så bruger jeg mange smykker. De passer altid. Eller kan i det mindste tilpasses, så de passer mig. Og bælter. Jeg kan fx finde på at købe en flot skjorte i afdelingen for tøj til store kvinder og så bruge den som en slags kjole, når jeg bare spænder et flot bælte om livet. Det virker fint. Kan være både elegant og sexet uden at være provokerende.

Men det kan altså godt være lidt af en sjov oplevelse at gå i stormagasinet for at købe tøj i store størrelser til mig selv. Når jeg finder et stykke tøj, jeg kan lide, og spørger efter prøverummet, så får jeg altid det der forundrede blik: ”Jamen, den er jo alt for stor til dig!”
Jeg plejer at komme dem i forkøbet: ”Nej, det er lige den størrelse, jeg gerne vil have skjorten eller blusen i. Den skal bruges som kjole eller noget andet.”

Lidt hård i filten

Jeg kan se, at de synes jeg, er mærkelig, men jeg er efterhånden blevet lidt hård i filten. Hvis de vil have mine penge op ad min lomme, så skal de sælge mig tøjet i den størrelse, jeg vil have det i. Deres gode råd er velkomne, men de skal ikke fortælle mig, at jeg er helt gal på den. Jeg har jo brugt mange penge og meget tid på at udvikle min egen stil. Men et eller andet sted, så ville jeg ønske, at modefirmaerne også ville lave særlige kollektioner til meget spinkle kvinder. Som helt ung, er det rart at kunne bruge de små størrelser, de sælger til børn og unge, men når man er aktiv og har en karriere og et godt job, så ville det gøre livet nemmere for mange. Vi kan jo ikke rende rundt og ligne forældede modeller fra vores teenageår. Især ikke, når vi har en lidt stram dresscode. Indtil videre har jeg ikke problemer, men jeg tænker, at jeg skal til at lære at sy. Så kan jeg lægge et par slacks ind, eller en nederdel kan forkortes, så den passer til mig.