Sikker IT

Et sikkert valg uden virus og hackere

Vores dreng har arvet nogle gener fra sin far: Han elsker at bruge sine hænder. Og han er rigtig god til det. En dag kom han hjem fra skole med et lille træfad, han havde lavet. Han havde glædet sig til at give mig det. Og jeg kunne se stoltheden over produktet, han har skabt i sløjdtimerne i hans øjne. Fadet var pakket fint ind i brunt papir. Det er en kærlig dreng, jeg har. Og jeg kunne se, at han har brugt lang tid på at lime forskellige stykker træ sammen skære fadet til, høvle det og slibe det glat og fint.

Allerede i brug

Fadet er naturligvis blevet taget i brug. Det står på vores køkkenbord og er blevet det nye hjem for småting, som altid ligger i køkkenet: En kuglepen, en blok med post-its, et par nøgler og måske også en lighter og en mobiltelefon. Det er faktisk pænt og holder ligesom styr på de småting, der altid ligger og flyder i mit køkken. Min mand blev faktisk også imponeret over fadet. Han havde ikke troet, at en 12 årig dreng kunne lave et så godt stykke arbejde. Så han tog en beslutning: Vi skal udvide hans værksted. Det er sådan et hobbyværksted, som han har ude i garagen. Min mand kan nemlig godt lide at lave mange ting selv. Fx har han bygget en af de slagbænke, vi har stående oppe i sommerhuset. Han har også selv lavet reolerne i stuen.

Brug for en god høvlebænk

Han besluttede, at resten af garagen skal inddrages i værkstedet, så der også er plads til, at vores søn kan arbejde derude i sin fritid, hvis han vil det. Vi har derfor været henne hos en meget stor værktøjsforhandler, som også sælger udstyr til professionelle håndværkere. Vi skulle se på høvlebænke. Af to grunde. Den første: Min mand har ikke en høvlebænk, men har længe overvejet at købe en. Den anden: Vores dreng har fødselsdag om en lille månedstid, og vi synes, at det vil være en god gave at give ham. Både som en belønning og som en opmuntring til at lave flere ting af træ.

Mange slags

Jeg indrømmer, at jeg var ikke klar over, at der findes så mange forskellige høvlebænke. For mig er en høvlebænk bare en høvlebænk. Men sådan er det slet ikke. Der er også stor forskel i priserne på den slags værktøj. Det er vel i virkeligheden et værktøj, selvom det mest ligner et meget solidt arbejdsbord.

Vi fandt en mellemstor bænk. Den var lavet af massiv bøg, og der var skruestikker og tvinger. Vi fik at vide, at man også kan købe ekstra udstyr til den. Forhandleren fortalte os, at det er en meget populær model, og at man får meget for pengene. Uheldigvis var den model, vi ville købe det sidste eksemplar, de havde i forretningen, og de havde lovet den til en anden køber. Men de lovede os, at de vil få høvlebænken hjem fra leverandøren om 3 uger. Lige i tide, til at vi kan nå at få det hentet og sat op ude i garagen.